1.Do sylikonowej formy wsypujemy wszystkie borówki.
2.W 400 ml zagotowanej wody rozpuszczamy pierwszą (jagodową) galaretkę razem z 3 łyżkami żelatyny. Po ostudzeniu zalewamy borówki i odstawiamy do lodówki by stężała.
3.Druga warstwa to galaretka agrestowa. Rozpuszczamy w 400 ml przegotowanej wody, również dodając 3 łyżki żelatyny. Po przestudzeniu dodajemy 4 łyżki twarożku i roztrzepujemy by nie było grudek. Nakładamy na zastygłą jagodową warstwę i odstawiamy do lodówki.
4.Kroimy nektaryny w drobna kostkę i schładzamy w lodówce. Rozpuszczamy pomarańczowa galaretkę jak dwie poprzednie z dodatkiem żelatyny. Na druga warstwę układamy skrojone nektaryny i zalewamy schłodzoną galaretką. Wstawiamy do lodówki by całość dobrze stężała.
5.Gdy deser jest gotowy można go łatwo wyjąć z sylikonowej formy.
Porady
Dla pewności przed wyjęciem deseru można lekko przelać formę ciepła wodą by łatwiej odszedł od brzegów.
Komentarze