1.Biszkopt:
Białka ubić na sztywno z szczyptą soli dodać powoli szklankę cukru i ubijać tak długo aż nie będzie czuć cukru. Dodać 4 łyżki wody gotowanej, żółtka. Lekko wymieszać kartoflankę i mąkę z masą na koniec dodać proszek. Wylać na normalną blaszkę 25 cm x 39 cm i piec ok 30/40 minut na 180 stopni do zarumienienia.
2.Krem:
Gotujemy budyń z 1 szklanką soku ananasowego (2/3 ugotować w 1/3 rozpuścić mąkę, budyń cukier). Margarynę utrzeć i dodawać ostudzony budyń i pokrojone odsączone ananasy.
3.Płytka kokosowa:
Ubić białka na sztywno dodać cukier i na koniec wiórka. Upiec płytkę na papierze do pieczenia. pieczemy ok 30/40 minut na 180 stopni
Na biszkopt nakładamy krem a na to płytkę.
Porady
Do biszkoptu dodajemy wodę gotowaną by był pulchniejszy.
Biszkopt wyjmując z piekarnika możemy zrzucić na ziemię wtedy na pewno nie opadnie.
Komentarze