AMONIACZKI

4.5 (174 ocen)

  • 30 min

PRZEPIS DOSTALAM OD CIOCI

  • 30 min

Składniki:

  • CIASTO; 1 OPAKOWANIE AMONIAKU
    0.5 SZKLANKI MLEKA,
    1,5 KOSTKI MARGARYNY,
    3 ŁYŻKI ŚMIETANY,
    4 ŻÓŁTKA,
    SZKLANKA CUKRU.
    1 KG MĄKI
    WIERZCH:
    4 BIAŁKA
    OK 2 SZKLANKI CUKRU
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Amoniaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. AMONIAK MIESZAMY Z MLEKIEM I DODAJEMY DO POZOSTAŁYCH SKŁADNIKÓW, ZARABIAMY CIASTO. WAŁKUJEMY NA GRUBOŚĆ OK 0,5 CM I WYKRAWAMY DOWOLNE KSZTAŁTY. W OSOBNEJ MISCE BIAŁKA ROZTRZEPUJEMY WIDELCEM MACZAMY Z JEDNEJ STRONY I OBSYPUJEMY CUKREM LUB JE WKŁADAMY DO CUKRU STRONA Z BIAŁKAMI ABY SIĘ CAŁE RÓWNOMIERNIE POKRYŁY. PIECZEMY TAK ABY SIĘ LEKKO ZARUMIENIŁY TAK OK 10-15 MINUT

Porady

CIASTKA EWENTUALNIE MOŻNA POSYPAĆ CUKREM PUDREM ZAMIAST UŻYWAĆ BIAŁEK Z CUKREM.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować