A'la nutella z jabłek

4.43 (182 ocen)

  • 2 godz.

Idealna do naleśników i gofrów. Bardzo ciekawy sposób na spożytkowanie dużej ilości jabłek

  • 2 godz.

Składniki:

  • 2 kg jabłek
    70 dag cukru
    3 cukry waniliowe
    1 budyń czekoladowy bez cukru
    10 dag kakao
    10 dag orzechów laskowych lub włoskich
    1 puszka słodzonego mleka skondensowanego
Wystaw ocenę:

4.43 (182 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Dżemy Pasty

A'la nutella z jabłek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obrać ze skórek i usmażyć na gładki mus.
  • 2. Dodać cukier, cukier waniliowy. Przesmażyć jabłka chwilę z cukrem.
  • 3. Następnie dodać resztę składników i intensywnie mieszać do zgęstnienia musu.
  • 4. Gotowy mus nałożyć do słoików i pasteryzować 25-30 min w zależności od wielkości słoików
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Jabłka Kakao Nutella Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować