Zupa z ogórków małosolnych

4.5 (158 ocen)

  • 45 min

Z moich pierwszych w tym roku ogórków małosolnych.

  • 45 min

Składniki:

  • 1.5 l bulionu warzywnego
    10 ogórków małosolnych
    kilka ziemniaków
    3 marchwie
    2 pietruszki
    mały seler
    1,5 łyżki masła
    2 cebule
    sól ,pieprz
    szklanka gęstej śmietany
    pęczek koperku
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z ogórków małosolnych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki ,pietruszki i seler obrałem i starłem na tarce o grubych oczkach. Cebule obrałem i posiekałem ,ziemniaki obrałem i pokroiłem na większe kawałki. Wszystko wrzuciłem do wrzącego bulionu warzywnego.
    Ogórki starłem na tarce o grubych oczkach ,podsmażyłem na maśle i dodałem do zupy. Gotowałem 30 min ,po czym zabieliłem śmietaną. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypałem posiekanym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować