Zapiekanka rybna z pieczarkami

4.5 (190 ocen)

Szybka i pyszna zapiekanka. Idealna na danie obiadowe.

Składniki:

  • Składniki:
    1 kg filetów np. z mintaja
    70 dag pieczarek
    2 duże cebule
    0,5 kg sera żółtego
    1 duża śmietana 18%
    3 łyżki mąki
    Jajko
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Ryba Zapiekanki Ser

Zapiekanka rybna z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę pokroić na dość duże kawałki, doprawić solą i pieprzem i usmażyć.
    Pieczarki pokroić w plasterki, cebule w kostkę i również podsmażyć do miękkości.
  • 2. Sos: Mąke wymieszać ze smietaną, jajkiem doprawić solą i pieprzem do smaku.

  • 3. W żaroodpornym naczyniu należy układać na przemian rybe i pieczarki.
    Tak ułozoną zapiekankę, zalać śmietaną, wymieszaną z mąką i jakiem.
    Na koniec zetrzeć ser i posypać zapiekanke.
    Piec w tem 180 st. około 25-30 min (aż ser sie dobrze przyrumieni)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Ryby Sery Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować