Zapiekanka rybna

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Przepis dostałam od koleżanki i postanowiłam go wypróbować. Zapiekanka była bardzo smaczna i teraz chyba będę częściej robić zapiekankę

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • filet panga - 1,30 kg
    pieczarki - 1,20 kg
    włoszczyzna paski mrożona - 1,5 torebki ( 675 g)
    wegeta
    przyprawa do ryb
    sól i pieprz
    tłuszcz do smażenia
    ser żółty - 200 g
    keczup
    Panierka:
    jajka - 3 szt
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Zapiekanki Ser

Zapiekanka rybna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zapiekanka rybna 1. Rybę rozmrozić osuszyć papierowym ręcznikiem. Następnie pokroić na kawałki, posypać przyprawą do ryb, odstawić na 3 godz.
  • Zapiekanka rybna 2. Jajka wybić do miski dodać sól i pieprz, roztrzepać widelcem. Rybę panierować w jajku, bułce tartej.
  • Zapiekanka rybna 3. Na patelni rozgrzać tłuszcz, smażyć rybę na złoty kolor.
  • Zapiekanka rybna 4. Pieczarki umyć, osączyć, pokroić w plastry, udusić na tłuszczu do odparowania wody. Doprawić do smaku pieczarki wegetą.
  • Zapiekanka rybna 5. Warzywa udusić z wegetą na tłuszczu.
  • Zapiekanka rybna 6. Do naczynia żaroodpornego nałożyć warstwę ryb
  • Zapiekanka rybna 7. Na ryby wyłożyć warzywa uduszone.
  • Zapiekanka rybna 8. Następna warstwa to pieczarki.
  • Zapiekanka rybna 9. Pieczarki dobrze polać keczupem i ułożyć drugą warstwę ryby.
  • Zapiekanka rybna 10. Wstawić naczynie z zapiekanką do piekarnika, zapiekać 25 minut w 175 stop.
  • Zapiekanka rybna 11. Następnie na wierzch posypać starty żółty ser i jeszcze zapiekać kilka minut. Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Ryby Ser żółty Warzywa Ketchup

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować