Surówka z kapusty pekińskiej z papryką

4.5 (195 ocen)

  • 10 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pomysł na szybką i niedrogą surówkę do obiadu. Posmakuje każdemu.

  • 10 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 główki kapusty pekińskiej
    1 duża marchew
    1 średnia cebula
    1/2 strąka czerwonej papryki
    1 jabłko
    Sól,pieprz i troszeczkę cytryny
    2 -3 łyżki majonezu
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę siekamy, cebulę kroimy w drobną kostkę, paprykę w niewielkie paseczki, marchew ścieramy na tarce o drobnych oczkach a ajabłko ścieramy na grubych oczkach. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska Marchewka Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować