Sałatka z tuńczykiem

4.5 (148 ocen)

  • 30 min

Szybka sałatka ryżowo tuńczykowa

  • 30 min

Składniki:

  • ugotowany ryż ok1 szklanka
    tuńczyk we własnym sosie 1 puszka
    por - biała część 1 sztuka
    jajka 5 sztuk
    korniszony 5 sztuk
    majonez ok 4 łyżki
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko Przystawki Majonez

Sałatka z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować, ostudzić, obrać. Następnie oddzielić białka od żółtek. Białka, ogórki pokroić w kostkę. Por pokroić w półplasterki. Ryż oprószyć solą i pieprzem. Wymieszać. Tuńczyka odsączyć z sosu. Składniki w salaterce układamy warstwami: ogórki, białka (oprószyć solą i pieprzem), tuńczyk, majonez, por, ryż, majonez. Na wierzchu posypać drobno posiekanym żółtkami. Schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Jajka Por Sałata Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować