Warstwowa sałatka z tuńczykiem i porem

4.46 (160 ocen)

  • 20 min

Idealna na przyjęcia. Pożywna i smaczna sałatka z tuńczykiem.

  • 20 min

Składniki:

  • 2 puszki tuńczyka w całości w puszcze (w sosie własnym)
    1/2 średniego pora
    1 puszka kukurydzy
    5 jajek ugotowanych na twardo
    5 średniej wielkości ogórków konserwowych
    100 g żółtego sera
    5 łyżek pikantnego majonezu
    1 łyżeczka kremu z gorczycy z miodem
    sól (do smaku)
    pieprz czarny mielony (do smaku)
Wystaw ocenę:

4.46 (160 ocen)

Warstwowa sałatka z tuńczykiem i porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pora pokroić na plasterki i drobno posiekać. Jajka i ogórki pokroić w kostkę. Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy. Ser żółty zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Majonez wymieszać z kremem z gorczycy, doprawić solą i pieprzem. W przeźroczystej misce układać warstwami ser żółty, majonez, por, jajka, ogórki, kukurydzę i tuńczyka. Posypać serem żółtym i posmarować cienką warstwą majonezu. Warstwy układać w misce, aż do wyczerpania składników. Wierzch sałatki posmarować majonezem i posypać pokrojonym porem. Schłodzić przed podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować