Flaczki z kani

4.49 (184 ocen)

  • 40 min

Bardzo lubię flaczki a te z kani są smaczne.

  • 40 min

Składniki:

  • kanie 2 średnie sztuki
    masło 2-3 łyżki
    marchew 2 sztuki
    pietruszka 1 sztuka
    por 1/2 sztuki
    mąka
    sól
    pieprz
    majeranek
    przyprawa kuchenna
Wystaw ocenę:

4.49 (184 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Flaczki z kani - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew, pietruszkę i pora oczyścić, obrać i opłukać. Marchew zetrzeć na tarce i razem z pozostałymi warzywami zalać wodą ok 1 1/2l i zagotować
    Gotować ok 20 minut.Kanie opłukać, pokroić w paski, obtoczyć w mące i położyć na rozgrzanym maśle. Krótko obsmażyć. Dodać do zupy obsmażone kanie,majeranek i doprawić do smaku.Można też doprawić przyprawą kuchenną.Chwilę razem pogotować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Kanie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować