Sałatka z jeżynami, fetą i arbuzem

5 (195 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Połączenie jeżyn z serem feta i arbuzem ? Dlaczego nie. Zapewniamy, sprawdza się.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/4 niedużego arbuza
    1 szklanka jeżyn
    sałata lodowa
    100 g sera feta
    listki szczawiu
    1 łyżeczka oliwy extra vergine
    Sos : 2 łyżki miodu
    2 łyzeczki startego imbiru
    1 łyżeczka soku z limonki
    szczypta soli
    świeżo mielony czarny pieprz
Wystaw ocenę:

5 (195 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z jeżynami, fetą i arbuzem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka z jeżynami, fetą i arbuzem 1. Arbuza obrałem, pokroiłem w kostkę usuwając pestki. Wymieszałem ze składnikami sosu. Na talerzach rozłożyłem opłukaną i porwaną na kawałki sałatę lodową, doprawiłem ją solą, pieprzem i skropiłem 1 łyżeczką oliwy, delikatnie wymieszałem. Wyłożyłem arbuza z sosem, jeżyny i pokruszony ser feta oraz listki szczawiu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Arbuz Feta Sałata Szczaw

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować