Razowe muffiny z owocami

4.99 (145 ocen)

  • 35 min

Kto spróbuje słodkości z mąką razową, z pewnością pokocha ich smak i doceni walory zdrowotne.

  • 35 min

Składniki:

  • 1 szklanka mąki żytniej razowej,
    1 szklanka mąki pszennej razowej,
    1/2 szklanki cukru białego lub brązowego,
    1 łyżeczka sody oczyszczonej,
    1 łyżeczka proszku do pieczenia,
    2 jajka,
    1/2 szklanki oleju roślinnego,
    1/2 szklanki mleka,
    aromat waniliowy,
    drobne owoce świeże lub mrożone.

Wystaw ocenę:

4.99 (145 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Razowe muffiny z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypać obie mąki, cukier, sodę i proszek do pieczenia, wymieszać.
  • 2. W osobnej misce roztrzepać jajka, dodać mleko, olej i aromat, połączyć.
  • 3. Mokre produkty przelać do suchych i wymieszać łyżką.
  • 4. Blachę do pieczenia muffin wyłożyć papilotkami. Do każdej nałożyć łyżkę ciasta, następnie 1-2 łyżeczki owoców, oraz kolejną łyżkę ciasta, tak aby przykryć owoce.
  • 5. Piec 25 min. w temp. 180°C.

Porady

Muffiny z powodzeniem można wykonać w całości lub częściowo z mąki pszennej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody Mąka razowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować