Królewski blok czekoladowy

4.5 (174 ocen)

  • 30 min

Wyśmienity prawdziwie czekoladowy blok z dużą ilością bakalii

  • 30 min

Składniki:

  • 500 g pełnotłustego mleka w proszku,
    300 g herbatników,
    2 szklanki bakalii (orzechy, rodzynki, daktyle, figi, morele suszone itp.),
    200 ml wody,
    1 masło roślinne lub masło,
    3/4 szklanki cukru,
    100 g czekolady deserowej,
    100 g czekolady mlecznej.

Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Desery Blok czekoladowy Herbaty

Królewski blok czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlać wodę, włożyć masło, cukier i obie czekolady. Mieszając – zagotować (cukier powinien się rozpuścić, a całość połączyć w jednolity płyn). Zdjąć z ognia.
  • 2. Dodać mleko w proszku i dokładnie wymieszać.
  • 3. Następnie wsypać bakalie i pokruszone herbatniki i delikatnie połączyć.
  • 4. Przygotować foremkę silikonową, lub metalową wyłożoną folią spożywczą. Uzyskaną masę włożyć do foremki i przykryć folią spożywczą. Przestudzone wstawić do lodówki na kilka godzin, aż stwardnieje.
  • 5. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Czekolada Herbatniki Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować