Nie mogąc się zdecydować co zrobić na obiad: piersi czy mielone postanowiłam połączyć je ze sobą
30 min
Składniki:
- dwie większe piersi z kurczaka
- 20 dag mięsa mielonego wieprzowego
- 2 jajka
- szklanka mąki
- olej do smażenia
- przyprawa do mięsa mielonego
- mała cebula
- vegeta i pieprz
- szczypta majeranku
Piersi z kurczaka z mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Każdą pierś przekroić na pół a potem wzdłóż na 2 części.
2. Delikatnie rozbić tłuczkiem pierś.
3. Cebulę pokroić w drobną kostkę.
4. Do mięsa mielonego dodać przyprawę (do mielonego), cebulę oraz szczyptę majeranku i wszystko razem wymieszać.
5. Uformować z mielonego podłużne kotlety o średnicy 2 cm.
6. Na każdy rozbity kotlecik z piersi kurzych nakładać podłużne kotlety.
7. Zwinąć mięso mielone w roladkę ( tak jak na de volaie).
8. Obtoczyć kotlety w jajku przyprawionym vegetą i pieprzem i mące.
9. Smażyć z obu stron ok. 20 minut.
Porady
Po wystygnięciu kotlecików można je pokroić w centymetrowe plastry i podawać jako przystawkę.
Komentarze