Pulpeciki z kapustą pekińską

  • wyświetlono: 2238 |
  • dodany do książki kucharskiej: 9 |
  • polecenia: 0

Zajmuję się domem i dziećmi i mam czas na pichcenie. Bardzo lubię gotować. Cieszy mnie, gdy dania, które przygotuję, smakują rodzinie. Pulpety nauczyła mnie robić teściowa.

Publikacja: Archiwalne przepisy

Składniki

● 1 kg mielonego mięsa
● 1 szklanka kaszy manny
● 1 kapusta pekińska
● 2 jajka
● przyprawa do mielonego mięsa
● koncentrat pomidorowy
● przyprawa uniwersalna
● pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Pulpeciki z kapustą pekińską

  • 1. Mięso, jajka, przyprawę, pokrojoną
    w paski kapustę pekińską i kaszę mannę mieszamy. Formujemy
    małe pulpeciki i układamy
    jedną warstwę w szerokim garnku.
    Wlewamy tyle wody, aby zakryła
    pulpeciki. Wsypujemy
    szczyptę przyprawy uniwersalnej i pieprz do smaku.
    Zagotowujemy.
  • 2. Dodajemy 1/2 słoiczka koncentratu
    pomidorowego i gotujemy
    30 minut na małym ogniu.
PPK_02-2010

Porady

Ze składników wychodzi ok. 50 pulpecików. W razie potrzeby podczas gotowania
kolejnej porcji należy dorobić sos.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniamięso mielone

Komentarze

Podobne przepisy

Kapusta pekińska z grzybami

Dodane przez: Gregorhspeed

Kapusta pekińska z grzybami

Kapusta pekińska, nie tylko w surówce...

Gotowe placuszki

Dodane przez: angelina89

Placuszki z kapusty pekińskiej

Najlepsze na Piątek!!

image-108ur1r

Dodane przez: JulkaTomeczek

Mielone z kapustą pekińską

Mielone przypadły do gustu mojemu...

image-0vhadtd

Dodane przez: Kasia_S

Bigos z kapusty pekińskiej

do zrobienia na szybko

Gołąbki bez zawijania z kapustą pekińską

Dodane przez: KatarzynaJ

Gołąbki bez zawijania z kapustą pekińską

Można je podawać z ulubionym sosem....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE