Pulpeciki z kapustą pekińską

4.5 (161 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Zajmuję się domem i dziećmi i mam czas na pichcenie. Bardzo lubię gotować. Cieszy mnie, gdy dania, które przygotuję, smakują rodzinie. Pulpety nauczyła mnie robić teściowa.

Składniki:

  • ● 1 kg mielonego mięsa
    ● 1 szklanka kaszy manny
    ● 1 kapusta pekińska
    ● 2 jajka
    ● przyprawa do mielonego mięsa
    ● koncentrat pomidorowy
    ● przyprawa uniwersalna
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pulpeciki z kapustą pekińską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso, jajka, przyprawę, pokrojoną
    w paski kapustę pekińską i kaszę mannę mieszamy. Formujemy
    małe pulpeciki i układamy
    jedną warstwę w szerokim garnku.
    Wlewamy tyle wody, aby zakryła
    pulpeciki. Wsypujemy
    szczyptę przyprawy uniwersalnej i pieprz do smaku.
    Zagotowujemy.
  • 2. Dodajemy 1/2 słoiczka koncentratu
    pomidorowego i gotujemy
    30 minut na małym ogniu.

Porady

Ze składników wychodzi ok. 50 pulpecików. W razie potrzeby podczas gotowania kolejnej porcji należy dorobić sos.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Notka redakcyjna

PPK_02-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować