Pierś indycza z szybkowaru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Najpierw sporządzam marynatę. Łączę olej z przyprawami, i dokładnie mieszam. Mięso pozbawiam zbędnych błon i tłuszczu, myję i osuszam ręcznikiem papierowym. Nacieram obficie przygotowaną marynatą z każdej strony, przygotowaną pierś odstawiam do lodówki, im dłużej tam poleży, tym lepiej, minimum godzina.
2.Następnie rozgrzewam na patelni niewielką ilość oleju, i obsmażam mięso . Przekładam do szybkowaru, dodaję 50 ml wody. Duszę 30 minut od momentu wzrostu ciśnienia.
3.Gotową pierś kroję na porcje i podaję z surówkami. Pyszne, soczyste i aromatyczne danie.
4.Gotową pierś kroję na porcje i podaję z surówkami. Pyszne, soczyste i aromatyczne danie.
Komentarze