Pierś indycza z szybkowaru

4.48 (178 ocen)

  • 60 min

Pyszne, soczyste i aromatyczne danie.

  • 60 min

Składniki:

  • ½ kg pierś indycza
    Na marynatę
    Olej 2-3 łyżki
    Łyżka papryki słodkiej
    Szczypta chilli
    Łyżka lubczyku
    Szczypta kurkumy
    Natka pietruszki suszona
    Łyżeczka czosnku w granulkach
    Łyżeczka majeranku
    2 łyżki sosu sojowego
    łyżeczka suszonych grzybów zmielonych na mączkę
    Sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.48 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś indycza z szybkowaru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • indyk 1. Najpierw sporządzam marynatę. Łączę olej z przyprawami, i dokładnie mieszam. Mięso pozbawiam zbędnych błon i tłuszczu, myję i osuszam ręcznikiem papierowym. Nacieram obficie przygotowaną marynatą z każdej strony, przygotowaną pierś odstawiam do lodówki, im dłużej tam poleży, tym lepiej, minimum godzina.
  • indyk 2. Następnie rozgrzewam na patelni niewielką ilość oleju, i obsmażam mięso . Przekładam do szybkowaru, dodaję 50 ml wody. Duszę 30 minut od momentu wzrostu ciśnienia.
  • indyk 3. Gotową pierś kroję na porcje i podaję z surówkami. Pyszne, soczyste i aromatyczne danie.
  • 4. Gotową pierś kroję na porcje i podaję z surówkami. Pyszne, soczyste i aromatyczne danie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować