Pierogi z mięsem i kapustą kiszoną

4.5 (162 ocen)

Pozostałe mięso z rosołu zmieliłam, dodałam kiszonej kapusty i powstały pyszne syte pierogi. Polecam!

Składniki:

  • Ciasto:
    3 szklanki mąki
    1 szklanka wody
    1 jajko
    2 łyżki oleju
    sól

    Farsz:
    400 g mięsa z rosołu (mięsne żeberko i skrzydło z indyka)
    400 g kiszonej kapusty
    2 cebule
    sól, pieprz
    1 surowe jajko
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Kapusta kiszona

Pierogi z mięsem i kapustą kiszoną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy farsz, kapustę gotujemy do miękkości. Po wystudzeniu odciskamy z nadmiaru wody, drobno siekamy.
  • 2. Mięso z rosołu oddzielamy od kości, mielimy w maszynce do mięsa.
  • 3. Cebulę drobno siekamy, rumienimy na niewielkiej ilości oleju. Kapustę, mięso i cebule mieszamy, dodajemy 1 surowe jajko oraz doprawiamy do smaku.
  • 4. Ze składników zagniatamy gładkie elastyczne ciasto, wałkujemy, wycinamy kółka, nakładamy farsz i zlepiamy. Pierogi wrzucamy na osolony wrzątek, gotujemy na małym ogniu do wypłynięcia.
  • 5. Podajemy wedle uznania z ulubionymi dodatkami.

    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować