Ogórki z curry

4.5 (196 ocen)

Pyszne, najlepsze do grilla

Składniki:

  • 2,5 kg ogórków,
    3 średnie cebule
    2 łyżki soli
    1,5 szklanki octu,
    1,5 szklanki cukru
    2 łyżeczki curry
    2 łyżeczki pieprzu mielonego
    2 łyżeczki gorczycy (w ziarenkach)
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki z curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki obrać i pokroić w paski, cebulę w półplasterki, dodać sól i odstawić na 3 godziny (wodę, którą puszczą zostawia się, a nie odlewa}.
  • 2. Ocet z cukrem zagotować, dodać pieprz, curry i gorczycę wymieszać, wrzucić ogórki do zalewy. Do słoików wkładać cebulę, gorące ogórki i zalać zalewą. Jeśli zabraknie zalewy dodać gorącej wody. Pasteryzować 5-10 minut.

Porady

Można nie obierać ogórków ze skórki też są pyszne ze skórka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować