Muffiny jogurtowe z białą czekoladą

4.92 (164 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 35 min

Pyszny deser dla entuzjastów białej czekolady.

  • 35 min

Składniki:

  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
    3 szklanki mąki
    1 szklanka cukru
    1 łyżka cukru wanilinowego
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    3 jaja
    3/4 szklanki oleju roślinnego
    2 tabliczki białej czekolady
Wystaw ocenę:

4.92 (164 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Muffiny jogurtowe z białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzewamy do 180*C. Na początku trzeba dokładnie wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, a czekoladę pokroić w drobną kostkę. Następnie należy dodać pozostałe składniki i ręcznie wymieszać. Ciasta jogurtowego się nie miksuje! Porcja wystarcza na 12 muffinków. Jeżeli używamy sylikonowej formy, to po prostu przekładamy do niej ciasto, a jeśli mamy tradycyjną blaszkę, to trzeba ją wcześniej natłuścić i obsypać bułką tartą. Formę wkładamy do piekarnika na ok. 25 minut. Muffiny wyciągamy, gdy będą zarumienione.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada

Notka redakcyjna

PPWS_07-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować