Jogurtowe muffiny z malinami i białą czekoladą

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Cała rodzina je pokocha

  • 35 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    50 gramów białej czekolady
    4 garście malin
    300 gramów jogurtu naturalnego
    5 łyżek oleju rzepakowego
    2 jajka
    300 gramów mąki pszennej
    1 łyżka proszku do pieczenia
    6 łyżek cukru trzcinowego
    Ekstrakt waniliowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Jogurtowe muffiny z malinami i białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Siekam czekoladę, maliny przepłukuję.
    W misce ubijam jajka z cukrem i wanilią, dolewam jogurt i olej, łączę składniki.
    Przesiewam mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaję do płynnych składników, mieszam tylko do połączenia się składników. Dodaję maliny i czekoladę, raz mieszam masą.
  • 2. Formę do muffinek, wykładam papilotkami, napełniam je ciastem do 3/4 wysokości. Babeczki piekę przez 25 minut w 185 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować