Mega baton Bounty

4.5 (167 ocen)

  • 60 min

Ulubiony baton w mega rozmiarze.

  • 60 min

Składniki:

  • 400 g wiórek kokosowych
    7 płaskich łyżek cukru (lub mniej, jak dla mnie dośc słodkie, ale nie za bardzo)
    200 ml śmietanki 30%
    5-7 tabliczek czekolady ( ja zużyłam 7 tabliczek. Powód? Mąż łasuch)
    100 g masła
    kilka kropel zapachu waniliowego, bądź cukier waniliowy
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Desery Batony

Mega baton bounty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • baton bounty 1. Wsypujemy wiórki do miski.W kąpieli wodnej rozpuszczamy 2-3 tabliczki czekolady ( w zależności ile chcemy jej mieć). Ja pomieszałam gorzką i mleczną. Do osobnego garnka wlewamy kremówkę, dodajemy cukier, masło i zapach. Podgrzewamy do momentu rozpuszczenia się składników. Gorące wlewamy do wiórek i mieszamy.
  • baton bounty 2. Blaszki ( u mnie jednorazowe 500 ml) wykładamy folią spożywczą i wykładamy mieszaninę wiórek. Należy to dobrze ucisnąć i wyrównać. Zalewamy to rozpuszczoną czekoladą i wstawiamy do lodówki, aż baton zastygnie.
  • baton bounty 3. Jak nasz bounty jest już zimny i gotowy rozpuszczamy 3-4 tabliczki czekolady. Wyjmujemy go z blaszki, zdejmujemy folię i smarujemy czekoladą. Ponownie wkładamy do lodówki na ok godzinę lub więcej, jeżeli doczeka ;) Mi udało się go utrzymać tylko 45 min. Gotowe. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować