Kuskus z kurczakiem i warzywami

4.5 (155 ocen)

  • 30 min

Idealna potrawa dla osób dbających o linie.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
    1 szklanka kaszy kuskus
    20 dag pieczarek
    30 dag fasoli szparagowej
    1 czerwona papryka
    1 mała cukinia
    pół puszki kukurydzy konserwowej
    1 duża cebula
    olej lub oliwa do smażenia
    przyprawy:sól,pieprz,chili,papryka słodka,zioła prowansalskie
    sos:3 łyżki ketchupu i koncentratu pomidorowego,zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kuskus z kurczakiem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kuskus z kurczakiem i warzywami. 1. 1.Pieczarki i cebulę obieramy,kroimy w kostkę i dusimy.Doprawiamy solą i pieprzem.
    2.Pierś z kurczaka kroimy w podłużne paski. Posypujemy go ziołami prowansalskimi. Smażymy na oleju lub oliwie.
    3.Fasolę szparagową gotujemy w wodzie tak aby była miękka i kroimy w paski.
    4.Paprykę i cukinię kroimy w kostkę i dusimy do miekkości na oliwie lub oleju.
    5.Kaszę kuskus zalewamy woda tak aby poziom wody przekraczał 0,5 cm poziomu kaszy i czekamy 5 minut.
    6.Na dużej patelni lub w garnku łączymy wszystkie przygotowane składniki.Doprawiamy według uznania.
    7.Przygotowujemy sos:ketchup mieszamy z koncentratem pomidorowym i niewielką ilością ziół prowansalskich.

Porady

Dla zaostrzenia smaku potrawe można podawąć z sosem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować