"Krakoski" kumpir z gzikiem w innej wersji - ziemniaki z piekarnika z serem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Szybka kolacja dla miłośników ziemniaków:)
Pewnie zaraz mnie wszyscy zaatakują, że takie ciężkie jedzenie na noc? Jedzcie kiedy chcecie ! ;) byle Wam wszystkim smakowało!

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg ziemniaków
    kilka listków rozmarynu
    4 ząbki czosnku
    2 łyżki oliwy z oliwek
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    0,5 łyżeczki ziół prowansalskich
    sól himalajska (o właściwościach tej soli pisałam tutaj)
    pieprz świeżo mielony
    twaróg chudy
    szczypiorek
    jogurt naturalny
    kiełki buraków
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

"krakoski" kumpir z gzikiem w innej wersji - ziemniaki z piekarnika z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ziemniaki gotowe do upieczenia 1. Ziemniaki myjemy, kroimy na kawałki, dodajemy oliwę z oliwek, rozmaryn myjemy i kroimy na drobne kawałki, dodajemy paprykę, sól himalajską i pieprz. Mieszamy!
    Obrany czosnek wrzucamy na wyłożoną papierem blachę, następnie wykładamy na blachę przyprawione ziemniaki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 190 stopni na 190 stopni. W zależności od tego jak duże kawałki ziemniaków mamy musimy dostosować czas pieczenia. U mnie ok. 45 min.
  • Ziemniaki po upieczeniu 2. A teraz przyszła kolej na twaróg. Nic prostszego! :)
    Twaróg mieszamy z pokrojonym drobno szczypiorkiem, solą, pieprzem oraz jogutem naturalnym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować