KOTLETY MIELONE ZE SZCZYPIORKIEM I CZOSNKIEM

4.51 (150 ocen)

  • 10 min

Domowe, tanie i pyszne jedzenie.

  • 10 min

Składniki:

  • 30 dkg mielonego,
    średnia cebula,
    2 duże ząbki czosnku,
    pół pęczka szczypiorku,
    jajko,
    4 łyżki bułki tartej,
    łyżeczka soli,
    łyżeczka ostrej papryki,
    łyżeczka majeranku,
    łyżeczka tymianku,
    łyżka masła.
Wystaw ocenę:

4.51 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety mielone ze szczypiorkiem i czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę oraz szczypiorek drobno siekam, podsmażam na maśle.
    Mielone wkładam do miski, dodaję jajko, czosnek przeciśnięty przez praskę, bułkę tartę, przyprawy oraz podsmażoną cebulę.
    Wszystkie składniki dokładnie łączę.
    Z masy formuję kotlety, każdy obtaczam w bułce tartej.
    Na patelni rozgrzewam olej, zmniejszam płomień i smażę kotlety po około 7 minut z każdej strony.

Porady

Po usmażeniu kotletów dobrze jest osączyć je z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku - lepiej wtedy smakują.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Mięso mielone Szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować