Jogurtowe muffiny

4.5 (190 ocen)

  • 40 min

Szybkie, łatwe w wykonaniu i pyszne muffiny, które zadowolą każdego :) Co ważne, można je przygotować z dowolnymi owocami, czekoladą czy bakaliami. Polecam :)

  • 40 min

Składniki:

  • 1 jogurt naturalny 180 g
    3 kubki po jogurcie mąki pszennej
    3 całe jajka
    1 kubeczek oleju
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 kubeczek cukru
    1 cukier waniliowy
    Miarką w tym przepisie jest kubek po jogurcie.
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Jogurtowe muffiny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do jogurtu naturalnego dodajemy stopniowo mąkę, jajka, olej, cukier i na końcu cukier waniliowy (lub inny aromat, np. pomarańczowy) i proszek do pieczenia. Wszystko cały czas miksujemy.
  • blaszka do muffinek 2. Papilotki układamy na blaszce do muffinek. Następnie zalewamy je ciastem do 2/3 wysokości papilotki. Na to możemy ułożyć dowolne owoce wedle uznania i smaku. W moim przypadku były to maliny i wierzch posypany startą gorzką czekoladą.
  • 3. Muffinki pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Porady

Z tego przepisu możemy zrobić około 24 sztuki tych pyszności.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować