Jajka sadzone z cebulką, serem pleśniowym oraz bekonem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Przepyszne ciepłe śniadanie , które można przyrządzić bardzo szybko

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jajka
    cebula (połówka)
    2 cienkie plasterki boczku (na bekon)
    20 g sera pleśniowego ( ja robiłam z serem "green")
    20 g masła

    Przyprawy : czosnek niedźwiedzi, suszone pomidory, sól ziołowa, pieprz ziołowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Śniadanie

Jajka sadzone z cebulką, serem pleśniowym oraz bekonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Cebulkę kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozpuszczamy masło i w tym czasie kroimy bekon na mniejsze kawałki. Gdy masło się rozpuści dodajemy cebulkę oraz bekon. Smażymy 5 minut . Dodajemy ser pleśniowy. 2 Jajka wbijamy do szklanki , dodajemy wszystkie przyprawy. Następnie wlewamy je na patelnie. Zmniejszamy ogień i smażymy do czasu, aż białka jajek będą ścięte, a żółtka zaczną gęstnieć.

Porady

Można również dodać pomidora . Sparzyć i obrać go ze skórki. Smażyć, aż nie odparuje woda. Następnie dodać jajka . Można również podać z grzanką z chleba lub bułki

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bekon Cebula Jajka Masło

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować