Gotowana kapusta słodko-kwaśna

4.47 (199 ocen)

  • 40 min

Kapusta w takiej postaci doskonale nadaje się do różnego rodzaju mięs. Przepis w mojej rodzinie jest od zawsze.

  • 40 min

Składniki:

  • -0,5 główki kapusty białej
    -6 łyżek octu winnego
    -2 łyżki mąki
    -2 łyżki smalcu
    -przyprawy(bazylia,sól,pieprz,liście laurowe,ziele angielskie
    -łyżka cukru

Wystaw ocenę:

4.47 (199 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Gotowana kapusta słodko-kwaśna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy,wrzucamy do garnka,zalewamy wodą i przyprawiamy do smaku. Gotujemy aż kapusta zmięknie. Na patelni rozpuszczamy smalec i rozprowadzamy w nim mąkę,którą lekko rumienimy. Dorzucamy na patelnię odcedzoną kapustę, dolewamy ocet winny i wsypujemy łyżkę cukru. Całość mieszamy aż kapusta zgęstnieje.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować