Ciasto Agusi

4.99 (158 ocen)

Przepis na to wspaniałe ciasto dostałam od koleżanki która mnie nim częstowała przy kazdej wizycie.

Składniki:

  • Ciasto;
    2 szkl. mąki
    1 szkl.cukru
    1 szkl. mleka
    jajo
    0.5 szkl. oleju
    2 łyżki miodu
    2 łyżki sody
    2 łyżki cynamonu
    Krem;
    2 szkl. mleka
    0.5 szkl. mąki pszennej
    0.5 szkl.cukru
    żółtko
    cukier waniliowy
Wystaw ocenę:

4.99 (158 ocen)

Zobacz również:

Desery

Ciasto agusi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki ciasta wymieszać, włożyć do średniej wielkości tortownicy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tarta. Piec około 50 minut w temperaturze 200 stopni.
    Szklankę mleka przeznaczonego na krem zagotować z cukrami. Drugą szklankę mleka wymieszać z żółtkiem i mąką, wlać do wrzącego mleka i cały czas mieszając zagotować. Wystudzone ciasto przekroić, posmarować ciepłym kremem i lekko przycisnąć. Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

3.85 (625 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Ciasto Euforia

To może cię zainteresować