Bułeczki - pająki krzyżaki na słodko

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

To fajny pomysł na przekąskę by podać podczas zabawy HALLOWEEN. Bułeczki można przygotować wcześniej a potem za pomocą czekoladowych pisaków dowolnie je ozdobić.
Prawdziwa frajda dla dzieciaków.

  • 2 godz.
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg mąki
    2 jajka
    50 g drożdży
    1/4 l mleka
    1/4 kostki masła
    1,5 łyżki cukru
    szczypta soli

    dekoracja:

    czekoladowe pisaki
    czekoladowe kulki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kluski Przystawki Przekąski

Bułeczki - pająki krzyżaki na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • BUŁECZKI - PAJĄKI KRZYŻAKI na słodko 1. Mleko podgrzać dodać pokruszone drożdże wymieszać, dodać 1 łyżeczkę cukru i 1 łyżkę mąki wymieszać przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. W tym czasie rozpuścić masło i ostudzić, a jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Wylać ubite jajka do miski, a do tego dodać wyrośnięte drożdże i mieszać, powoli wsypywać mąkę, dodać szczyptę soli. Na koniec dodać roztopione masło i wyrobić ciasto. Wyrobione ciasto przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Gdy wyrośnie formować kulki i zostawić na 15 min aż urosną. Wkładać na garnek z wkładem do gotowania na parze - lub sitko i parować pod przykryciem przez około 4-5 min. Gotowe przestygnięte bułeczki dowolnie dekorować czekoladowymi pisakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Halloween Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować