Adwokatowe trio - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BISZKOPT: Jajka z cukrem ubić, dodać resztę składników i powoli mieszać. Wylewamy w formę i pieczemy około 30 min. Upieczony studzimy.
2.MASA ADWOKATOWA:
Żelatynę rozpuścić, dodać cukier puder wymieszać i przelać do adwokatu. Połączyć.
Mocno schłodzoną śmietankę ubić. Lekko tężejącą masę adwokatową połączyć z ubitą śmietanką, tylko do połączenia składników.
3.MASA ŚMIETANOWA:
Żelatynę rozprowadzić w paru łyżkach wrzątku. Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier i przestudzoną żelatynę. Przełożyć na stężałą masę adwokat.
4.POLEWA:
Żelatynę rozpuścić. Połączyć z likierem. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i wymieszać z likierem. Płynną masę przelać na stężałą masę śmietanową. Ciasto pozostawić do stężenia polewy i schłodzić w lodówce.
Komentarze