Zupa rybna na ostro

4.5 (168 ocen)

Zupę rybną jadłam kiedyś w restauracji bardzo mi smakowała i postanowiłam spróbować swoich sił.Powiem krótko jest przepyszna :)

Składniki:

  • 2 l. wody
    2 duże filety z Morszczuka ( 660 g.)
    100 g. fasolki szparagowej mrożonej
    2 marchewki
    1 pietruszka
    1 por biała część
    2 żółtka
    2 łyżki śmietany 18%
    2 łyżki masła
    2 listki laurowe
    1 czubata łyżeczka chili
    sól , pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa rybna Ryba

Zupa rybna na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa oczyszczamy , myjemy . Pora kroimy w cienkie pół plasterki , marchew i pietruszkę ścieramy na tarce o dużych oczkach , na patelni rozgrzewamy masło -podsmażamy warzywa .
    Przekładamy do garnka łącznie fasolką szparagową i liśćmi laurowymi -zalewamy wodą , gotujemy 30 min na wolnym ogniu.
  • 2. W tym czasie rybę myjemy , osuszamy na ręczniku papierowym kroimy w dość dużą kostkę 4-5 cm , dodajemy do garnka , gotujemy kolejne 15 min.
  • 3. Żółtka ucieramy aż staną się puszyste , mieszamy ze śmietaną , przelewamy do zupy energicznie mieszając - gotujemy razem ok 5 min.
  • 4. Zupę podajemy samą bądź z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować