Zupa ogórkowo-cukiniowa

4.5 (169 ocen)

Lekko kwaśna dzięki ogórkom , delikatna dzięki cukinii ,syta i rozgrzewająca zupa.

Składniki:

  • (Na 3l.garnek)
    1,5-2l. rosołu lub bulionu brobiowego
    4 średnie ogórki kiszone+woda w ktorej się kisiły
    1 mała cukinia
    4 srednie ziemniaki
    1 marchewka
    1 pietruszka
    250ml.śmietany 18%
    sól,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa ogórkowa Dania główne

Zupa ogórkowo-cukiniowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie warzywa obrać ,umyć ,osuszyć ,pomijając ogórki kiszone.
    Marchew ,pietruszkę oraz ogórki z cukinią zetrzeć na tarce o dużych oczkach ,ziemniaki pokroić w średniej wielkości kostkę.
  • 2. Warzywa przełożyć do garnka zalać rosołem/bulionem gotować do miękkości.
    .
  • 3. Chwilkę przed końcem gotowanie śmietanę wymieszać z wodą z ogórków kiszonych oraz chochlą wywaru z zupy-przelać do garnka ,wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować