Zupa jagodowa

4.5 (159 ocen)

  • 30 min

Zupę jagodową możemy podawać ją na ciepło lub w formie chłodnika na zimno. Prosta i szybka w wykonaniu, możemy się przy jedzeniu u paskudzić (ja zawsze), ale warto!

  • 30 min

Składniki:

  • 300-350g jagód
    litr wody
    1 łyżka cukru (można dodać więcej jeśli uznacie taką potrzebę)
    3-4 łyżki śmietany (u mnie 30%)
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Zupy Chłodnik

Zupa jagodowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jagody przebrane, opłukane wsypujemy do garnka, dodajemy cukier,


    2. Zalewamy wodą, doprowadzamy do wrzenia, gotujemy jeszcze około 2-3 minuty,


    3. W międzyczasie gotujemy makaron wg instrukcji na opakowaniu,


    4. Dodajemy śmietanę, zagotowujemy, podajemy z makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować