Gulasz indyczy

4.5 (169 ocen)

  • 10 min

Prosty przepis na ulubione danie mojego męża

  • 10 min

Składniki:

  • 1-1,2 kg żołądków z indyka, ziele angielskie, liść laurowy, papryka mielona słodka, majeranek, przyprawa do gulaszu, mąka, woda
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Mizeria Dania główne Sosy Gulasz

Gulasz indyczy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Całe, umyte żołądki ugotować z dużą ilością ziela angielskiego, dodać parę listków laurowych i 2 łyżki stołowe papryki słodkiej mielonej.
    Gdy żołądki będą pół miękkie odcedzamy je i kroimy w plastry. W nowym naczyniu żołądki zalewamy wodą i ponownie gotujemy dodając przyprawę do gulaszu, paprykę mieloną. Gdy żołądki będą miękkie zagęszczamy je zaprawką z wody i mąki. Na koniec dodajemy sporą ilość majeranku.

Porady

Danie jest beztłuszczowe. Dla zaostrzenia smaku na sam koniec gotowania można dodać tartego chrzanu według uznania. Jeżeli używamy gotowej przyprawy do gulaszu nie dodajemy soli.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Papryka Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować