Gulasz indyczy z marchewką i pietruszką

4.5 (163 ocen)

  • 50 min

Aromatyczny i gęsty gulasz z piersi indyka, z dużą ilością warzyw. Szybki w przygotowaniu, sycący i bardzo smaczny pomysł na obiad.

  • 50 min

Składniki:

  • -80 dag filetu z piersi indyka
    -1 duża pietruszka
    -3 cebule
    -4 marchewki
    -1 opakowanie przyprawy do indyka
    -1 łyżka skrobii ziemniaczanej
    -1 łyżka papryki słodkiej
    -ok 0,5 l wody
    -chilli pieprz cayenne
    -olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne Gulasz

Gulasz indyczy z marchewką i pietruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Indyka kroimy w kostkę, dokładnie mieszamy z przyprawą do indyka. Cebulę kroimy w pióra.
  • 2 2. Marchew obieramy i kroimy w plasterki, pietruszkę kroimy w kostkę.
  • 1 3. W garnku rozgrzewamy olej. Podsmażamy cebulkę na złoto. Dodajemy indyka i smażymy 5-7 minut od czasu do czasu mieszając. Dodajemy marchew i pietruszkę, chwilę razem przesmażamy, zalewamy wodą, dodajemy paprykę słodką i szczyptę chilli pieprz cayenne. Dusimy na wolnym ogniu ok 25 min. Po tym czasie skrobię ziemniaczaną rozprowadzamy w zimnej wodzie i ciągle mieszając wlewamy do garnka. Zagotowujemy. W razie potrzeby gulasz doprawiamy. Podajemy z kaszą. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Filet z indyka Indyk Marchewka Pietruszka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować