Ziołowe filety zapiekane w boczku

4.5 (171 ocen)

Połączenie delikatnego, pachnącego ziołami fileta z chrupiącym boczkiem i żurawiną jest strzałem w dziesiątkę. Aromatyczne mięso doskonale pasuje do pieczonych ziemniaczków i surówki.

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
    8 dużych plastrów boczku
    słoiczek żurawiny do mięs i serów

    Przyprawy:
    papryka słodka
    czosnek granulowany
    tymianek
    rozmaryn
    sól, pieprz
    łyżka oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Ziołowe filety zapiekane w boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Filety zapiekane z boczkiem 1. Filety umyć, oczyścić i każdy przekroić na 2 płaty. Oprószyć z każdej strony przyprawami (oprócz rozmarynu), posmarować łyżeczką żurawiny i zwinąć. Każdą roladkę owinąć dwoma plastrami boczku, spiąć wykałaczką. Oprószyć rozmarynem. Naczynie żaroodporne natłuścić olejem, ułożyć roladki i piec ok 45 minut w 180 stopniach do mocnego zarumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować