Połączenie delikatnego, pachnącego ziołami fileta z chrupiącym boczkiem i żurawiną jest strzałem w dziesiątkę. Aromatyczne mięso doskonale pasuje do pieczonych ziemniaczków i surówki.
Składniki:
2 filety z kurczaka
8 dużych plastrów boczku
słoiczek żurawiny do mięs i serów
Ziołowe filety zapiekane w boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety umyć, oczyścić i każdy przekroić na 2 płaty. Oprószyć z każdej strony przyprawami (oprócz rozmarynu), posmarować łyżeczką żurawiny i zwinąć. Każdą roladkę owinąć dwoma plastrami boczku, spiąć wykałaczką. Oprószyć rozmarynem. Naczynie żaroodporne natłuścić olejem, ułożyć roladki i piec ok 45 minut w 180 stopniach do mocnego zarumienienia.
Komentarze