Zimny torcik na upały

0 (0 ocen)

  • 60 min

Proste i smaczne!

  • 60 min

Składniki:

  • 3 galaretki (niebieska i 2 malinowe)
    250 gram malin
    300 gram borówki amerykańskiej
    500 gram świeżych brzoskwiń
    2 banany
    winogron (1 kiść)
    250-300 gram biszkoptów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki

Zimny torcik na upały - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozpuszczamy galaretki ( na jedną galaretkę przypada 400ml wody ). Studzimy.
  • 2. W tym czasie szykujemy naczynie w którym powstanie nasz torcik, może być to tortownica - w tym przypadku wykładamy ją folią spożywczą.
  • 3. Gdy przygotujemy tortownicę bądź inne naczynie wykładamy je biszkoptami po czym oczyszczone i osuszone owoce (w przypadku brzoskwiń i bananów obieramy je i kroimy w dowolny kształt ) warstwowo nakładamy na biszkopty np. kilka malin, kilka borówek, kilka brzoskwiń, winogrono, trochę bananów - i tak w kółko aż do wysypania wszystkich owoców.
  • 4. Lekko tężejącą niebieską galaretkę wylewamy na owoce następnie to samo robimy z malinową galaretkę. Nasz torcik wstawiamy na 4h do lodówki. Smacznego!

Porady

Banany najlepiej wyłożyć przed samym wylaniem galaretki by nie ściemniały.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Na zimno

Podobne przepisy

To może cię zainteresować