Zimny torcik na upały - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rozpuszczamy galaretki ( na jedną galaretkę przypada 400ml wody ). Studzimy.
2.W tym czasie szykujemy naczynie w którym powstanie nasz torcik, może być to tortownica - w tym przypadku wykładamy ją folią spożywczą.
3.Gdy przygotujemy tortownicę bądź inne naczynie wykładamy je biszkoptami po czym oczyszczone i osuszone owoce (w przypadku brzoskwiń i bananów obieramy je i kroimy w dowolny kształt ) warstwowo nakładamy na biszkopty np. kilka malin, kilka borówek, kilka brzoskwiń, winogrono, trochę bananów - i tak w kółko aż do wysypania wszystkich owoców.
4.Lekko tężejącą niebieską galaretkę wylewamy na owoce następnie to samo robimy z malinową galaretkę. Nasz torcik wstawiamy na 4h do lodówki. Smacznego!
Porady
Banany najlepiej wyłożyć przed samym wylaniem galaretki by nie ściemniały.
Komentarze