Żeberka w miodzie i winie

4.5 (195 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Żeberka zawsze wychodzą smaczne, nie sposób jest je zepsuć wystarczy przyrządzić je zgodnie z przepisem.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 kg - żeberek
    2 - czerwone papryki
    2 - cebule
    miód
    kminek rzymski
    sól
    pieprz
    czerwone wino
    szklanka bulionu
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka w miodzie i winie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym, przyprawiamy kminkiem solą i pieprzem ze wszystkich stron rozcieramy na nich miód i podsmażamy do uzyskania ładnego brązowego koloru. Cebule i paprykę kroimy w piórka, żeberka wkładamy do garnka zalewamy winem i szklanką bulionu, aż zakryje całe żeberka na koniec dodajemy cebule i paprykę. Żeberka gotujemy aż będą całkiem miękkie.

Porady

Najlepiej smakują podawane na zasmażanej kapuście z knedlami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żeberka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować