Zapiekanka z ryżu i tuńczyka

4.5 (174 ocen)

  • 15 min

Bardzo smaczne danie dla zapracowanych

  • 15 min

Składniki:

  • 1. puszka kukurydzy
    2. puszka tuńczyka
    3. 1 cebula
    4. 1 szklanka ryżu
    5. kawałek żółtego sera w kostce
    6. olej na patelnię
    7. przyprawy
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka z ryżu i tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Na wysmarowanej margaryną patelni, na malutkim ogniu smażymy: puszkę odsączonej kukurydzy, puszkę tuńczyka w sosie własnym lub w oleju, skrojoną cebulę + przyprawy, w tym vegeta
    2. Osobno gotujemy w tym czasie ryż
    3. Odcedzamy ryż i wrzucamy na patelnię z kukurydzą i tuńczykiem. Mieszamy.
    4. Posypujemy wszystko startym żółtym serem, przykrywamy przykrywką
    5. Smażymy około 15 minut na bardzo małym ogniu, bez mieszania.
    Gdy ser się ładnie zarumieni - Gotowe :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować