Zapiekane parówki pod pomidorowo-serową kołderką

5 (147 ocen)

  • 30 min

Sposób na odmienne podanie parówek a zapach tymianku jest cudowny.

  • 30 min

Składniki:

  • 10 parówek drobiowych
    puszka pomidorów krojonych
    2 ząbki czosnku
    płaska łyżeczka suszonego tymianku
    sól, pieprz
    15 dag sera żółtego
    ketchup lub inny ulubiony sos
Wystaw ocenę:

5 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne Ser

Zapiekane parówki pod pomidorowo-serową kołderką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory przekładamy do rondelka, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, tymianek, sól, pieprz. Gotujemy na małym ogniu ok.10 minut. W naczyniu żaroodpornym układamy parówki zalewamy sosem pomidorowym i posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy 20 minut w temp. 180-200 stopni do momentu rozpuszczenia się sera. Podajemy z ketchupem lub innym ulubionym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki Pomidor Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować