Wiosenna sałatka z selerem naciowym i boczkiem

4.5 (186 ocen)

  • 20 min

A u nas w domu już wiosennie. Żonkile, żółte podkładki, jajka...Pomyślałam o sałatce i tak też zrobiłam. Może być wielkanocna. Jest lekka i pożywna.Polecam.

  • 20 min

Składniki:

  • seler naciowy
    3 jajka
    1/2 puszki kukurydzy
    1/2 puszki małych marchewek z puszki
    4 plastry boczku surowego
    papryczka chilli, szczypiorek, roszponka, sól, pieprz, tymianek, oliwa z oliwek, sok z 1/2 cytryny


Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Wiosenna sałatka z selerem naciowym i boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Seler naciowy pokroić na 2 cm kawałki i sparzyć wrzątkiem, trzymać pod przykryciem, odcedzić. Polać wyciśniętym sokiem z cytryny i oliwą z oliwek, posolić,zamieszać.
    Dodać ugotowane i pokrojone na ćwiartki jajka, marchewki, kukurydzę, roszponkę, szczypior i pokrojone chilli. Delikatnie wszystko wymieszać.
    Podsmażyć boczek i powkładać w sałatkę.
    Oprószyć tymiankiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować