Wigilijne jabłka z miodem,cynamonem i orzechami są tak aromatyczne,że każdy w mig poczuje magię świąt.Bakalie i zapach korzennych przypraw to nieodzowny elemnt wigilijnej wieczerzy.
Wigilijne jabłka z miodem,cynamonem i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jabłka umyć,wydrążyć gniazda nasienne,pokroić w plastry.
2.Rozgrzać patelnię teflonową,posmarować lekko oliwą,ułożyć na niej platsry jabłek,smażyć na średnim ogniu około 5 minut.Natsępnie posyapć je cynamonem,obrócić,smażyć jeszcze 3-4 minuty.Ułożyć na talerzu.Na patelnię wrzucić orzechy,dodać miód,poczekać aż stanie się płynny,polać nim jabłka.
3.Talerz można udekorować posypując go cukrem pudrem,tworząc fantazyjny wzór.
Komentarze