Wigilijne jabłka z miodem,cynamonem i orzechami

4.5 (176 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wigilijne jabłka z miodem,cynamonem i orzechami są tak aromatyczne,że każdy w mig poczuje magię świąt.Bakalie i zapach korzennych przypraw to nieodzowny elemnt wigilijnej wieczerzy.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jabłka (czerwone,średnio twarde): 3 sztuki
    - cynamon (mielony): 2 łyżeczki
    - orzechy (włoskie,łuskane): 0.5 szklanki
    - miód: 4 łyżki
    - cukier puder: 2 łyżki
    - oliwa (lub olej rzepakowy): 1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Desery

Wigilijne jabłka z miodem,cynamonem i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka umyć,wydrążyć gniazda nasienne,pokroić w plastry.
  • 2. Rozgrzać patelnię teflonową,posmarować lekko oliwą,ułożyć na niej platsry jabłek,smażyć na średnim ogniu około 5 minut.Natsępnie posyapć je cynamonem,obrócić,smażyć jeszcze 3-4 minuty.Ułożyć na talerzu.Na patelnię wrzucić orzechy,dodać miód,poczekać aż stanie się płynny,polać nim jabłka.
  • aromatyczne jabłka z orzechami 3. Talerz można udekorować posypując go cukrem pudrem,tworząc fantazyjny wzór.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Jabłka Orzechy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować