Wieprzowina duszona z fasolą

4.5 (200 ocen)

  • Średni

Bardzo smaczny i sycący posiłek na ciepło.

  • Średni

Składniki:

  • - karkówka wieprzowa bez kości: 0.5 kilograma
    - szynka wieprzowa bez kości: 0.5 kilograma
    - fasola jaś: 0.5 kilograma
    - ostra papryka: 0.5 łyżeczki
    - sól, pieprz: 1 szczypta
    - sok pomidorowy: 330 mililitrów
    - kostka mięsna: 0.5 sztuki
    - cebula: 1 sztuka
    - olej: 0.5 szklanki
    - mąka: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wieprzowina duszona z fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę namoczyć na noc. Drugiego dnia ją zagotować. Mięso umyć, pokroić w kostkę, cebule posiekać w półtalarki, podsmażyć na oleju. Doprawić. Dodać sok pomidorowy, kostkę mięsną oraz fasolę razem z wodą. Dusić na małym ogniu ok. 1,5 godz, od czasu do czasu mieszając i podlewając wodą. Na koniec zagęścić mąką z wodą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować