Warzywna tortilla

4.5 (140 ocen)

  • 30 min

Zdrowa wersja fast-foodów. W połączeniu z dipami smakuje wyśmienicie. Mój mąż jest ich wielkim fanem mimo,że jest wielkim mięsożercą :-D

  • 30 min

Składniki:

  • 250 g rukoli
    1 żółta papryka
    1/2 czerownej papryki
    1 duża dymka
    4 ogórki małosolne
    5 parówek
    1 op paluszków z sera ( dostępne w biedronce)

    Dip koperkowy i musztardowy

    6 gotowych placków tortilli
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Warzywna tortilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Placki tortilli delikatnie podgrzac w mikrofali bądź na patelni grillowej
  • 2. Warzywa porządnie umyć i osuszyć. Z papryk usunąć gniazda nasienne, a pomidory sparzyć i obrać ze skóry
  • 3. Dymkę pokroić w cienką kostkę. Ogórka, papryki i pomidory pokrój w większą kostkę
  • 4. Wszystkie warzywa wrzuć do miski.
    Parówki jak i paluszki z sera pokrój w plasterki.
    Dodaj do warzyw i wymieszaj
  • image-01hcrn7 5. Na środek tortilli kładź farsz
  • 6. I zawiń :
    najpierw dół do góry i boki do środka.
    Tortille na 1/2 wysokości zawiń w folię aluminiową. Tortille polej sosem musztardowym i koperkowym
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować