Warstwowa sałatka z tuńczykiem na krakersach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ser ścieramy na tarce, jajka gotujemy na twardo.Żółtka i białka osobno ścieramy na tarce.Tuńczyka osączamy z zalewy.
2.Ser mieszamy z 4 łyżkami majonezu. Na płaskim półmisku układamy prostokąt o bokach 5 krakersów na 3 krakersy. Smarujemy je masą serową. Przykrywamy kolejną warstwą krakersów.
3.Tuńczyka mieszamy z 1 łyżką majonezu, doprawiamy solą i pieprzem, rozsmarowujemy na krakersach. Przykrywamy kolejną warstwą krakersów.
4.Białka mieszamy z 2 łyżkami majonezu, rozsmarowujemy na krakersach. Wierzch posypujemy żółtkami i posiekanym szczypiorkiem. Schładzamy kilka godzin, aby krakersy lekko namiękły.
Komentarze