Warstwowa sałatka z tuńczykiem na krakersach

4.43 (207 ocen)

  • 25 min
  • Dla 8 osób

Pięknie prezentuje się na stole i świetnie smakuje

  • 25 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 1,5 opakowania krakersów
    1 puszka tuńczyka
    5 jajek
    100 g żółtego sera
    7 łyżek majonezu
    szczypiorek
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.43 (207 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Warstwowa sałatka z tuńczykiem na krakersach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser ścieramy na tarce, jajka gotujemy na twardo.Żółtka i białka osobno ścieramy na tarce.Tuńczyka osączamy z zalewy.
  • 2. Ser mieszamy z 4 łyżkami majonezu. Na płaskim półmisku układamy prostokąt o bokach 5 krakersów na 3 krakersy. Smarujemy je masą serową. Przykrywamy kolejną warstwą krakersów.
  • 3. Tuńczyka mieszamy z 1 łyżką majonezu, doprawiamy solą i pieprzem, rozsmarowujemy na krakersach. Przykrywamy kolejną warstwą krakersów.
  • 4. Białka mieszamy z 2 łyżkami majonezu, rozsmarowujemy na krakersach. Wierzch posypujemy żółtkami i posiekanym szczypiorkiem. Schładzamy kilka godzin, aby krakersy lekko namiękły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tuńczyk w sosie własnym

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Lunch

Podobne przepisy

To może cię zainteresować