Udka faszerowane porem

4.5 (148 ocen)

Danie trochę czasochłonne ale warte poświęcenia. Pomysł z majonezem zaczerpnięty z roladek Joanny55.

Składniki:

  • 5 udek z kurczaka
    mały por
    2-3 łyżki majonezu
    sól, czosnek granulowany
    pieprz kolorowy
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Majonez

Udka faszerowane porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Udka faszerowane porem 1. Z udek usunąć kości (nie do końca aby się nie rozpadły). Środek natrzeć przyprawami i posmarować majonezem. Nałożyć pokrojony w plasterki por i spiąć wykałaczkami.
  • 2. Udka włożyć do rękawa do pieczenia i piec godzinę w 180 stopniach. Na ok 10 minut pod koniec pieczenia rozciąć folię aby się przyrumieniły.

Porady

Udka podałam z surówką z pekinki, mandarynek i orzechów.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Por Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować