Tymbaliki z kurczaka

4.5 (151 ocen)

Gotowanie to moja pasja, lubię nowe wyzwania kulinarne.

Składniki:

  • jajka -2 szt
    marchewka -1 szt
    seler -1 szt
    pietruszka -1 szt
    groszek konserwowy
    kukurydza konserwowa
    papryka czerwona
    kurczak - 1 kg
    liść laurowy
    sól i pieprz
    sałata liście
    cytryna
    żelatyna - 15 g
    woda -2 l
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Galareta Przystawki

Tymbaliki z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, obrać pokroić na kawałki.
  • 2. Kurczaka umyć, włożyć do garnka zalać wodą, gotować.
  • 3. Warzywa obrać, opłukać, dodać do kurczaka, razem z przyprawami, gotować na bardzo małym ogniu, do miękkości mięsa.
  • 4. Ugotowanego kurczaka, oddzielić od kości, wywar przecedzić.
  • 5. Paprykę i marchewkę pokroić w kostkę.
  • 6. Żelatynę rozpuścić w wywarze zagotować, odstawić do ostygnięcia.
  • 7. Następnie przygotować sześć małych salaterek, na dno każdej salaterki, włożyć po kawałku, jajka, marchewki, mięsa, papryki i kukurydzy z groszkiem, zalać małą ilością tężejącego wywaru, odstawić do lodówki.
  • 8. Gdy już dobrze galareta zastygnie, wyłożyć resztę składników, zalać galaretą, schłodzić.
  • 9. Gotowe tymbaliki ułożyć na talerzu, wyłożonym karbowaną sałatą, udekorować, natką pietruszki i plastrami cytryny
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować