Tymbaliki z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ugotować na twardo, obrać pokroić na kawałki.
2.Kurczaka umyć, włożyć do garnka zalać wodą, gotować.
3.Warzywa obrać, opłukać, dodać do kurczaka, razem z przyprawami, gotować na bardzo małym ogniu, do miękkości mięsa.
4.Ugotowanego kurczaka, oddzielić od kości, wywar przecedzić.
5.Paprykę i marchewkę pokroić w kostkę.
6. Żelatynę rozpuścić w wywarze zagotować, odstawić do ostygnięcia.
7.Następnie przygotować sześć małych salaterek, na dno każdej salaterki, włożyć po kawałku, jajka, marchewki, mięsa, papryki i kukurydzy z groszkiem, zalać małą ilością tężejącego wywaru, odstawić do lodówki.
8.Gdy już dobrze galareta zastygnie, wyłożyć resztę składników, zalać galaretą, schłodzić.
9.Gotowe tymbaliki ułożyć na talerzu, wyłożonym karbowaną sałatą, udekorować, natką pietruszki i plastrami cytryny
Komentarze