Tostowe roladki z wędzonym łososiem

4.5 (160 ocen)

  • 15 min

Ciekawa i bardzo smaczna przekąska!

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki na 2 porcje:
    4 kromki chleba tostowego
    4 plasterki wędzonego łososia
    3 łyżeczki dobrego masła
    1 łyżeczka posiekanego koperku
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Tostowe roladki z wędzonym łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miękkie masło połączyć z koperkiem. Skórki z chleba odciąć. Kromki rozwałkować cienko za pomocą wałka do ciasta. Każdą posmarować masłem koperkowym i nałożyć po plasterku łososia. Zwinąć w ciasne roladki i zapiekać w piekarniku ok. 15 minut do zrumienienia chleba. Podawać z jogurtem bądź majonezem.

Porady

wierzch każdej roladki można dodatkowo posmarować samym masłem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować