Nadziewane roladki tostowe

4.5 (191 ocen)

  • 20 min

Jest to szybka w przygotowaniu przekąska idealna na imprezę jak i dla niezapowiedzianych gości, którą zrobi się w parę minut, a nafaszerować można czym ma się tylko ochotę.

  • 20 min

Składniki:

  • - chleb tostowy pełnoziarnisty
    - ser
    - szynka
    - pomidor
    - almette chrzanowe
    - ogórek kiszony
    - jogurt naturalny
    - majonez
    - ząbek czosnku
    - dowolna surówka
    - jajko
    - papryka słodka, bazylia, oregano
    - łyżka oliwy
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Nadziewane roladki tostowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • roladki tostowe 2 1. 1. Odcinamy boki z tostów oraz wałkujemy na cienkie kwadraty chleb tostowy
    2. Jedne roladki nadziewamy po plasterku sera, szynki i pomidora, a inne roladki smarujemy serkiem almette dodajemy ogórek i ser.
    3. Jajko wymieszać z przyprawami i obtoczyć zawinięte w roladki tosty.
    4. Następnie smażymy to na rozgrzanej patelni z każdej strony

    Sos:
    - pół jogurtu naturalnego
    - 2-3 łyżki majonezu
    - wyciśnięty czosnek

Porady

Zamiast chleba tostowego można użyć zwykły i podać z dowolnym sosem i z dowolną surówką. Ja użyłam do dania surówki coleslaw.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować